Kouzlete s rajčaty v kuchyni: Připravte si domácí kečup

Recepty 02. srpna 2017 | 12:34 — Anna Novotná
Protoľe je rajčatová sezóna, máme pro vás recept na domácí kečup! Tak dobrý, že si ho zamiluje celá rodina a oceníte ho třeba i během zimy.
Další 1 fotografie v galerii
Máte rádi kečup? Vyrobte si vlastní! / Shutterstock

Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup!

Ingredience:

• 1 kg rajčat
• 2 jablka
• 1 větší cibule
• 70 g cukru
• 60 ml jablečného octa
• 60 ml vody
• 1 lžička soli
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 5 hřebíčků
• Špetka skořice

Postup:

1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí. 

 

Komentáře
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Jeviště Divadla Hybernia ovládl hvězdně obsazený muzikál Galileo

Chcete letos sklízet levanduli? Právě nastal čas na její...

Potřebujete snadno připevnit poličku? Zkuste ji jednoduše...

Chcete mít doma krásně kvetoucí orchideje? Za trochu péče...

Pořizujete si novou pánev? Myslete na to, na jakém sporáku ji...

Trávník potřebuje péči ještě před začátkem jara....

Známí a právem obávaní škůdci: Jak rozeznat šatní a...

Zavřít reklamu