Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na báječné palačinky s jahodami

Recepty 15. dubna 2017 | 05:32 — Anna Novotná
Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Máme pro vás další recept na bezlekovou dobrotu. Dnes se můžete těšit na palačinky s jahodami
Bezlepkové palačinky s jahodami / Nutrifree

Ingredience (6-8 porcí):

  • 150 g rýžové mouky Nutrifree
  • 130 g jáhlové mouky
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 450 ml kokosového mléka
  • 1/4 xanthanové gumy, 80 ml vody
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • vaničku jahod na závěrečné dozdobení

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit. ­
K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky. ­

Tip: Podávat můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami.

Komentáře
Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Škoda vyšle sedm historických unikátů na známý rallyový závod Sachsen Classic

Zelené střechy jsou ekologickou variantou

Nevíte, kam z kytkama? Co takhle na strop a vzhůru nohama!

Chybí vám kanalizace, řešením může být kořenová...

Nepodceňte výběr prostěradla

Oprava pákové baterie

Knihy a knihovny dodají kouzlo vaší domácnosti