Pečme bezlepkově a přesto hravě: Recept na skvělý bezlepkový borůvkový koláč

Recepty 28. dubna 2017 | 07:53 — Anna Novotná
Máte doma celiaka nebo jen vyznáváte zdravější životní styl? Máme pro vás další báječný recept na bezlekovou dobrotu.
Bezlepkový borůvkový koláč / Shutterstock/Nutrifree

Ingredience na jeden koláč

Těsto

  • 250 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 125 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce

Drobenka

  • 50 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • borůvky

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.
Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.

Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.
Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou.

Pečenku přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé.
Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.

Tip: Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.

Komentáře
Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Škoda vyšle sedm historických unikátů na známý rallyový závod Sachsen Classic

Zelené střechy jsou ekologickou variantou

Nevíte, kam z kytkama? Co takhle na strop a vzhůru nohama!

Chybí vám kanalizace, řešením může být kořenová...

Nepodceňte výběr prostěradla

Oprava pákové baterie

Knihy a knihovny dodají kouzlo vaší domácnosti