Mlsání bez výčitek: Upečte si zdravé brownies z fazolí. Jeho lahodná chuť vás překvapí!

Recepty 10. listopadu 2017 | 16:21 — Anna Novotná
Pokud i vy potřebujete mít sladké skoro každý den nebo dokonce denně, měli byste dbát na to co sladkého jíte. Máme pro vás úžasný recept na brownies, které můžete bez výčitek jíst třeba každý den!
Zdravé brownies si zamiluje celá rodina / Shutterstock

Upéct zdravý dezert se možná zdá být utopií, ale klidně zapomeňte na čokoládu, cukr, mouku i máslo. Zdravé moučníky se teď totiž pečou i z fazolí.

Suroviny:

1 konzerva (425 ml) sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu (je třeba propláchnout)
2 celá vejce + 1 bílek
60 g hořkého kvalitního kakaa
½ lžičky kypřicího prášku
60 g javorového sirupu
15 g kokosového nebo olivového oleje
½ lžičky skořice
50 g bílého řeckého jogurtu

Postup:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 170 °C.
Všechny ingredience umixujeme dohladka, vlijeme do vhodné formičky. Ideální jsou silikonové formičky (např. kruhová o průměru cca 20 cm)
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 min. Zda je moučník hotov, poznáte za pomocí špejle. Necháme chviličku zchladnout a podáváme ještě trochu teplé třeba s těmi čerstvými nebo horkými jahodami či malinami, protože ty krásně doplňují tu čokoládovou chuť! Můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou nebo nasekanými ořechy.
Ne vždy se musíme se smířit s tím, že o sladkostech si můžeme nechat jen zdát. Pochutnejte si na toto dokonalém brownies a věřte, že ani nepoznáte, že je z fazolí!

Náš TIP: Pokud přidáte 30 g proteinového prášku, zvednete množství bílkovin. Přidáním např. čokoládového proteinu bude brownies více sladké, a přitom vydatné na bílkoviny.

Komentáře
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Okouzlující Jitka Kocurová se po dlouhé době objevila na veřejnosti. Po dvou dětech vypadá báječně!

Vánoční úklid trochu jinak: Vydezinfikujte perfektně svůj...

Jak správně pečovat o semišové boty v zimě, aby přežily...

Padající sníh ze střechy může způsobit vážná zranění....

Máte doma loudila? Odnaučit psa žebrat o jídlo není až tak...

Vyrobte si vlastní purpuru a vytvořte doma tu nejkrásnější...

Vánoční tip: Nahraďte klasický štrúdl perníkovým s...