Kouzlete s rajčaty v kuchyni: Připravte si domácí kečup

Recepty 02. srpna 2017 | 12:34 — Anna Novotná
Protoľe je rajčatová sezóna, máme pro vás recept na domácí kečup! Tak dobrý, že si ho zamiluje celá rodina a oceníte ho třeba i během zimy.
Další 1 fotografie v galerii
Máte rádi kečup? Vyrobte si vlastní! / Shutterstock

Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup!

Ingredience:

• 1 kg rajčat
• 2 jablka
• 1 větší cibule
• 70 g cukru
• 60 ml jablečného octa
• 60 ml vody
• 1 lžička soli
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 5 hřebíčků
• Špetka skořice

Postup:

1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí. 

 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu