Jak správně zazimovat trampolínu. Rozhodně nestačí ji jen přikrýt plachtou

Ostatní 03. prosince 2020 | 15:02 — Klára Sanders
Venkovní trampolíny jsou u dětí velmi oblíbené. Nyní je ale čas si od skákání na chvíli odpočinout a trampolíny zazimovat. Sníh a mráz jim totiž vůbec nesvědčí.
Další 4 fotografie v galerii
Zazimováním prodloužíte životnost trampolíny / Pixabay

Někdo nechává trampolínu na zahradě celoročně. Pokud ale nechcete, aby se vaše dítě na jaře trampolínou propadlo, je lepší ji zazimovat. Prodloužíte tak trampolíně její životnost.  

Nestačí jen přikrýt trampolínu plachtou 

Chcete-li, aby vám trampolína dlouho dobře sloužila, na zimu ji uklízejte. Zásadní je především sundání ochranné sítě. Tu je potřeba očistit, složit a uschovat. Odrazová plocha se musí ochrannou plachtou přikrýt včetně pružin, aby se na ně nedostal déšť a sníh. Pružiny je takto nutné chránit kvůli korozi. Takto přikrytá trampolína může přezimovat, ale její životnost se snižuje. 

Správná péče prodlužuje životnost

Výrobci doporučují rozebrat trampolínu na menší díly tak, aby se vešla třeba do garáže. Nezapomeňte ji před schováním nechat řádně vyschnout. Někteří výrobci přímo v záručních podmínkách specifikují, že na zimu je nutné trampolínu se sítí schovat pod střechu, protože jinak přijdete o záruku. 

Ošetření olejem trampolíně prospěje

Pokud chcete svou trampolínu potěšit, natřete kovové prvky rámu silikonovým nebo jiným olejem, aby se na konstrukci vytvořil film, který tyto kovové prvky ochrání před mrazem a sněhem. Pamatujte ale na to, že když teplota klesne pod 5 °C, neměli byste trampolínu vůbec používat. Psali jsme také: Správným zacházením prodloužíte životnost pračky i sušičky. Vyvarujte se častých chyb

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu