Rozbitá zahradní hadice může ještě posloužit. Snadno z ní vytvoříte moc pěkné i praktické věci

Ostatní 03. dubna 2020 | 10:42 — Helena Malá
Zahradní hadice nedokáže sloužit věčně. Někdy praskne, jindy ji potřebujete vyměnit za delší a podobně. Pokud doma nějakou nefunkční hadici máte, neutíkejte s ní hned do popelnice. I z ní lze totiž vykouzlit pěkné a praktické věci. Možná, že budete sami překvapeni.
Dalších 9 fotografií v galerii
Zahradní hadice skýtají široké využití v kreativní tvorbě / Depositphotos

Při pohledu na zahradní hadici asi málokoho napadne, že i tento předmět lze využít k něčemu pěknému. Ale je to tak. Z hadice snadno vyrobíte třeba praktický koberec na zahradu, koš nebo originální věnec na dveře.

Hadicový koberec

Je to docela snadné, kromě hadic budete potřebovat ještě stahovací pásky z umělé hmoty. Hadice nejprve dobře očistěte a pak odřízněte kovové konce. Koberec může být jednobarevný, ale i vzorovaný, záleží na barvě hadic, které máte k dispozici. Dopředu si také promyslete, zda budete chtít koberec kulatý nebo oválný. Pokud kulatý, začněte tak, že jeden konec těsně stočíte a upevníte pomocí stahovací pásky, pak hadici postupně obtáčejte a vždy k předchozí řadě upevněte stahovací páskou.

Jestli chcete oválný tvar, udělejte střed tak, že hadici přepůlíte, opět zpevníte stahovací páskou a postupně obmotáváte další řady. Opět nezapomeňte novou řadu na několika místech k té předchozí upevnit stahovací páskou. Kobereček využijete například pod zahradní sprchou, před bazénem nebo kdekoliv jinde. Stejným způsobem lze vytvořit i třeba venkovní rohožku. U menších rohožek můžete jednotlivé řady k sobě spojit buď stahovací páskou, nebo lepidlem.

Gumový koš

Podobně jako koberec můžete vyrobit také gumový koš. Nejprve vytvořte dno (jde v podstatě o miniaturní koberec) a pak k němu opět pomocí stahovacích pásek připevněte hadici a obtáčejte tak dlouho, jak je potřeba. Pokud chcete, můžete na koši pomocí hadice vytvořit i uši. Koš pak lze využít opět mnoha způsoby. Můžete do něj například dávat plevel při pletí, může vám posloužit v dílně k odkládání různých věcí nebo do něj můžete dát květináč s kytkou, záleží to jen na vaší fantazii.

Věnec na dveře

Z hadice si ale můžete vytvořit také stylový zahradnický věnec na dveře, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. Stačí z hadice vytvarovat kruh či několik kruhů na sobě a doplnit tematickými dekoracemi, třeba zahradnickými rukavicemi, malou motyčkou či hrabičkami, miniaturním slaměným kloboukem, sáčky od semen, ale samozřejmě i barevnými stuhami nebo květinami. Věnec pak můžete dát na dveře zahradního domku, na vrata nebo i venkovní dveře do bytu. O tom, jak vyrobit jarní dekorace za pár korun, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu