Tipy, díky kterým vyčistíte dveře sprchového koutu tak, že na nich nezůstane jediná skvrna po kapce

Dům 29. listopadu 2021 | 10:35 — Zuzana Procházková
Čistá a zářivá koupelna je vizitkou každé hospodyňky. Ať už používáte sebelepší čistič z obchodu, tak zaschlé skvrny po kapkách na dveřích sprchového koutu dokážou pořádně potrápit. Jak se jich konečně zbavit a mít sprchový kout krásně nablýskaný? S těmito tipy to zvládnete hravě.
Další 3 fotografie v galerii
Kapky na dveřích sprchového koutu se tvoří kvůli tvrdé vodě / Shutterstock

Sice se v dřívější době do koupelen dávala spíše vana, v dnešní době jsou ale sprchové kouty více preferované a jejich některé variace dýchají luxusem. Sprchové kouty jsou totiž mnohem praktičtější, a to rozhodně jde ruku v ruce s dnešním životním stylem. Nevýhodou oproti vaně je však to, že sprchový kout potřebuje častou údržbu, neboť skvrny od kapek na dveřích velmi rychle zasychají a posléze jdou velmi špatně vyčistit.

Záleží na tvrdosti vody

Kapky na dveřích sprchového koutu se tvoří kvůli tvrdé vodě. Ta obsahuje vápník spolu s dalšími minerály, přičemž jejich koncentrace závisí na tom, v jaké oblasti žijete a odkud vodu berete. Pokud má voda příliš vysokou tvrdost, pak to vede nejen k velmi špatně odstranitelným flekům na sprchovém koutu, ale také k poškození koupelnového skla. Z toho důvodu je velmi důležité veškeré sklo v koupelně pravidelně čistit a udržovat, abyste tak předcházeli problémům s těžko odstranitelnými skvrnami. Poradíme vám, jak na to.

Speciální ochrana

Pokud nechcete žádné skvrny na dveřích od sprchového koutu řešit, vyzkoušejte vychytávku dnešního trhu, a to v podobě speciálního postřiku nebo nátěru. Ten jednoduše nanesete dle návodu na dveře od sprchového koutu, necháte zaschnout a máte vystaráno. Nátěr vytvoří speciální ochranný film, díky kterému budou kapky vody po dveřích krásně stékat a nebudou se usazovat.

Větrejte po každém sprchování

Dalším tipem je pravidelné větrání, tedy abyste po koupání nikdy nezavírali dveře od sprchového koutu. Možná se vám to bude zdát zbytečné, ale věřte, že to skutečně funguje. Nejenže to pomůže jeho vysušení, ale také to omezí vznik plísní.

Používejte stěrku

Během čištění sprchových koutů nezapomeňte využívat obyčejnou stěrku na okna, která vám prokáže velkou službu a ušetří čas během leštění. Po každém vysprchování stěrkou jednoduše setřete všechnu vodu na dveřích sprchového koutu.

Čistič z citronu a jedlé sody

Na odstranění zaschlé vody na dveřích sprchového koutu můžete také využít přírodní čistič z citronu a jedlé sody. Postupujte tak, že citron rozpůlíte, obě půlky položíte do jedlé sody a následně jimi budete potírat dveře sprchového koutu. Nechte působit několik minut a poté opláchněte a doleštěte. Dále čtěte: Překvapte návštěvu tímto andělsky nadýchaným a vláčným perníkem. Bez vážení, z mísy přímo na plech.

Zdroj: mollymaid.com, garretyglass.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu