V malých bytech bývá o úložné prostory nouze. Poradíme, jak nenápadně vtěsnat věci do ložnice

Dům 29. března 2020 | 09:06 — Helena Malá
Pokud máte malý byt, s největší pravděpodobností hledáte úložné prostory v každé místnosti od toalety přes kuchyň až po ložnici. A právě na ložnici se v tomto článku zaměříme.
Dalších 6 fotografií v galerii
I v ložnici může být velký úložný prostor / Internet

Kdo chce, najde chytrá řešení úložného prostoru i v ložnici. Možností je hned několik, věci se dají uložit do regálů, nočních stolků, skříní nebo postele s úložným prostorem.

V ložnici by člověk měl během spánku nabrat dostatek sil do nového dne a podle bytových designerů v tomto směru hraje velkou roli i pořádek a čistota. Hromada oblečení položená někde v rohu místnosti proto není vůbec ideální řešení. I do ložnice se ale vejde velké množství věcí tak, že to ani na první pohled nepůjde poznat.

Úložný prostor v ložnici může mít spoustu podob a zdaleka nejde jen o šatní skříň. Praktické jsou také zásuvky pod postel, komoda nebo němý sluha.

Šatní skříň

Šatní skříně jsou jako úložný prostor v ložnici absolutní klasikou. Díky velkému výběru, spoustě možných kombinací i variant vnitřního vybavení získáte šatní skříň, o jaké jste vždy snili. Zásuvky na šperky, výsuvné věšáky na kalhoty, věšáky na kravaty nebo rošty na boty se postarají o perfektní uspořádání vašich věcí a zajistí, že svůj oblíbený kousek vždycky hned najdete.

Pokud můžete, nechejte si vyrobit i šatní skříň na míru, díky které využijete v ložnici prostor do posledního centimetru. O tom, jak má vypadat vestavěná šatní skříň pro muže, ženu a dítě, jsme psali zde.

Úložný prostor v posteli

Do ložnice se obvykle kromě postele a šatní skříně už moc žádný jiný nábytek nevejde. Zdání ale klame. Existuje totiž několik šikovných doplňků, díky kterým dosavadní úložný prostor ještě rozšíříte. K posteli se například hodí zásuvka pod postel, ale můžete sáhnout třeba i po úložných boxech z plastu nebo proutí. Další věci dáte do nočního stolku – do zásuvek i na vrchní odkládací plochu se toho vejde celkem dost.

A slyšeli jste už někdy o vyklápěcím čele postele? To je další perfektní úložný prostor – naprosto nenápadný, a přesto dokonale funkční třeba jako peřiňák.

Praktická komoda či lavice

Pokud to vaše ložnice dovolí, pořiďte si do ní také komodu. Do prostorných zásuvek se vejde ložní prádlo, na police si hezky do komínků uspořádáte trička a svetry. Komody do ložnice toho však umí mnohem víc – dají se vybavit košíky, miskami, boxy a krabicemi. Přitom tento nábytek prostor opticky nijak nezatíží.

K zápatí postele si postavte lavici k posteli. Jednak vám pomůže při oblékání a převlékání a uvnitř navíc najdete další úložný prostor.

Pánský sluha

Kromě klasického nábytku si můžete ložnici vybavit také dalšími doplňky, třeba pánským sluhou, jde o praktický stojan na šaty, nebo oblíbeným toaletním stolkem. I tyto kousky vám v ložnici poskytnou poměrně dost úložného prostoru.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu